Rundreise beskrivelse Safariopplevelser i Serengeti og nær sjimpansene i Mahale

Safariopplevelser i Serengeti og lekende sjimpanser i Mahale

Safariopplevelser i Serengeti og lekende sjimpanser i Mahale

Bli med på denne reisen til to unike naturområder i Tanzania - og to enestående lodger. Først ut er Serengeti-sletten, uten tvil et av de mest berømte villmarksområdene i verden. Sletten er berømt og ettertraktet som safaridestinasjon på grunn av det enormt rike dyrelivet og ikke minst "den årlige migrasjonen", der millioner av dyr vandrer tusenvis av kilometer på jakt etter friskt gress. Trekket finner sted fra juni/juli til september/oktober, og i denne perioden kan du også være så heldig å se gnuer kjempe seg gjennom Mara-elvens gjørmete vann, mens krokodiller ligger klare til å angripe rett under overflaten. Det er imidlertid mye å oppleve i Serengeti året rundt, og fra den ikoniske Lamai Serengeti Lodge, der du bor den første delen av turen, har du en fantastisk utsikt over savannen.
 
Etter dager med spennende safariopplevelser går ferden videre til et like vakkert og ekstraordinært naturområde, men der den flate savannen er erstattet av skog og fjell. I Mahale Mountain nasjonalpark ligger det en nydelig liten lodge som kun kan nås med båt, da det ikke finnes noen veier som fører til dette bortgjemte paradiset. Lodgen ligger på den hvite sandstranden ved Tanganyikasjøen, med utsikt over det frodige fjellandskapet der du skal på sjimpansetrekking. Så gled deg til en eventyrlig reise fylt med avslappet luksus, vakre omgivelser og opplevelser du sent vil glemme.
Mulighet for avreise hver dag, året rundt. Denne pakken kan skreddersys etter dine ønsker.
Greystoke Mahale er stengt fra midten av mars til slutten av mai.
Reisebeskrivelse Serengeti-safari og sjimpanser i Mahale Full beskrivelse
Opphold Lokasjon Innkvartering
Dag 1
Serengeti
Lamai Serengeti
Lamai Serengeti
Dere ankommer Tanzania, og eventyret kan begynne! Du flyr videre til Serengeti, der du blir hentet i bil og kjørt til lodgen din, Lamai Serengeti, hvor en deilig lunsj venter på deg.
 
Lamai Serengeti er en liten, eksklusiv lodge med en av de beste beliggenhetene på hele Serengeti-sletten. Lodgen ligger "gjemt" mellom de røde steinene og klippene ved Kogakuria Kopje og er bygget slik at alle rommene har en fantastisk utsikt over savannen fra verandaen, men også rikelig med privatliv og et nydelig bassengområde.
Overnatting
3 netter, Lamai Serengeti
Måltider
Helpensjon og utvalgte drikkevarer.
Dag 2-3
Serengeti
Lamai Serengeti
Lamai Serengeti
Dagene på Lamai Serengeti tilbringer du med å utforske den verdensberømte, naturskjønne Serengeti nasjonalpark med firhjuling og til fots. Du drar ut på safari tidlig om morgenen når slettene våkner med de første solstrålene, og igjen sent på ettermiddagen når solens siste oransjerøde stråler skinner før mørket faller på og de nattaktive dyrene kommer frem.
 
Parken dekker 14 750 kvadratkilometer med gressletter, åpen savanne, elver og skoger, og er hjemsted for et utrolig rikt og mangfoldig dyreliv. Området er spesielt kjent for den årlige vandringen, der gnuer, antiloper og sebraer legger ut på den farefulle ferden til nye gressletter med rovdyr i hælene. Den farligste delen av vandringen er når dyrene krysser Mara-elven mellom juli og oktober, der sultne krokodiller ligger på lur i det gjørmete vannet. Den nordligste delen av reisen kan oppleves rett utenfor døren, og hvis du er heldig, kan du også få med deg svømmeturen over Mara-elven. Lodgen ligger midt i dette landskapet og bare noen få kilometer fra Mara-elven. Uansett når på året du reiser hit, kan du oppleve en stor bestand av sebra, topi, gaselle, impala, bøffel og sjiraff - og med dem løver, som sjelden er langt unna, og leoparder som patruljerer langs elvebredden og mellom klippene.
 
Selv når du ikke er på safari, kan du kjenne det ekte Afrika, luktene og lydene, mens du sitter på verandaen og nyter utsikten over Serengetis endeløse sletter. Du kan også ta en dukkert i bassenget, slappe av i biblioteket eller nyte en sundowner i solnedgangen før middagen serveres i restauranten.
Overnatting
Lamai Serengeti
Måltider
Helpensjon og utvalgte drikkevarer.
Dag 4
Mahale
Greystoke Mahale Lodge
Greystoke Mahale Camp
I dag tar du farvel med Serengeti-sletten og reiser videre til nye eventyr. Du flyr fra flystripen i Serengeti med et lite safarifly til Mahale. Flyturen tar ca. 4 timer og ender med fantastisk utsikt over fjell og skog før du lander på Mahale-flystripen, som ligger rett ved bredden av Tanganyikasjøen. Herfra blir du kjørt resten av veien til lodgen - en fantastisk båttur der du kan se dypt ned i det krystallklare vannet og nyte utsikten over fjellene som strekker seg fra de hvite sandstrendene og 2500 meter opp i luften. Etter hvert kommer du frem til lodgen ved stranden, hvor du får servert en sen lunsj med fantastisk utsikt over de fantastiske omgivelsene.
 
Et så unikt og magisk sted krever en lodge som er like ekstraordinær - og Greystoke Mahale Lodge er nettopp det. Bare 6 hytter med stråtak som er delvis åpne mot skogen, med en liten solterrasse på toppen og fantastisk utsikt over innsjøen. I fellesområdet er det en utendørs bar og en restaurant i to etasjer som serverer deilig mat med utsikt til alle verdenshjørner.
Overnatting
4 netter, Greystoke Mahale Lodge
Måltider
Helpensjon og utvalgte drikkevarer.
Dag 5-7
Mahale
Greystoke Mahale Lodge
Sjimpanse trekking
Den vakre naturen er hjemsted for mange dyr, men det er først og fremst de fascinerende sjimpansene mange kommer for å se. Disse skogene er et av de siste stedene i verden der du kan se ville sjimpanser i naturen. Hver morgen starter med frokost og deretter en kort briefing om hvor sjimpansene befinner seg i dag - og dermed hvor dagens vandring skal gå. Det er rundt 800 sjimpanser her, hvorav en liten gruppe på rundt 60 individer har blitt vant til synet av mennesker, og derfor kan du komme nærmere disse fascinerende dyrene enn du vanligvis kan.
 
Du vil oppdage at det ikke finnes veier på mange kilometer fra lodgen, men at det i stedet finnes små stier som dyrene har laget over tid. Du kan vandre langs disse stiene og holde utkikk etter sjimpansene, men også de mange andre dyrene som lever her, for eksempel åtte andre arter av primater, buskbock og antilope og utallige fugle- og sommerfuglarter. Du kan bade i små innsjøer ved fossefallene, padle kajakk mens solen står opp bak fjellene, nyte en sundowners ved solnedgang og slappe av på stranden.
Overnatting
Greystoke Mahale Lodge
Måltider
Helpensjon og utvalgte drikkevarer.
Dag 8
Mahale
Hjemreisedag
Greystoke Mahale Camp
Dagen er kommet for å ta farvel med Greystoke Mahale og sjimpansene. Heldigvis begynner hjemreisen med nok en herlig båttur fra lodgen til Mahale Airstrip, der du kan nyte omgivelsene en siste gang. Fra Mahale flyr du til Arusha og derfra videre til Danmark eller nye eventyr.
Overnatting
Hjemreisedag
InnkvarteringTanzania

Lamai Serengeti

Gnuens årlige vandring til nye gressletter sett fra første rad

Greystoke Mahale Camp

I sjimpansenes fotspor

PRISINDIKASJON Serengeti-safari og sjimpanser i Mahale
Pris per person (ved 2 voksne i delt dobbeltrom)
7 NETTER FRA
Periode
Voksen
12.07.24 - 25.09.24
190.995
26.09.24 - 30.09.24
191.295
01.10.24 - 11.12.24
152.595
12.12.24 - 22.12.24
157.895
23.12.24 - 24.12.24
155.295
25.12.24 - 29.12.24
156.495
30.12.24 - 31.12.24
155.295
01.01.25 - 07.01.25
152.895
08.01.25 - 31.01.25
152.595
01.02.25 - 18.02.25
152.895
19.02.25 - 13.03.25
152.595
Skreddersydd reise
Denne reisen kan tilpasses med det antall netter som ønskes - eller kombineres med opphold på andre hoteller og destinasjoner. Ring til en av våre reisespesialister for mer informasjon på telefon 35 900 901 eller skriv til oss via vårt kontaktskjema.
 
Høytider — perioder over jul, nyttår & påske
Dette er de mest etterspurte reiseperiodene i løpet av året, som fører til at flypriser og hotellpriser er vesentlig høyere i de periodene. Det kan dessuten være obligatoriske tillegg for julemiddag/nyttårsmiddag. Kontakt oss for tilbud.
Prisen inkluderer
 • Flytur Oslo - Kilimanjaro tur-retur med bytte underveis på økonomiklasse
 • 3 netter på Lamai Serengeti med helpensjon, utvalgte drikkevarer, bushmåltider, vandringssafari (avhengig av høyde over havet), solnedgang, klesvask og safari i privat firehjulsdrevet bil
 • 4 netter på Greystoke Mahale med helpensjon, utvalgte drikkevarer, fellesaktiviteter som båtturer og klesvask
 • 1 x felles sjimpansetur per dag (tillatt fra 12 år)
 • Flytransport Kilimanjaro - Kogatende flystripe Serengeti - Mahale - Kilimanjaro. De små flyene fungerer litt som en buss med stopp underveis på andre flystriper for å plukke opp andre passasjerer og gå av. Du har lov til å ta med deg totalt 15 kg bagasje.
 • Privat transport med firehjulstrekker fra flystripen til Lamai Serengeti
 • Båttransport fra flystripen til Greystoke Mahale
 • Inngangsbillett til Serengeti nasjonalpark og Mahale
 • Flyskatter og avgifter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Tips
 • Vaksinasjoner
Forbehold
De nevnte prisene er basert på de billigste flybillettene og avgiftene til destinasjonen. Er billigste flybillett utsolgt og/eller om avgiftene stiger vil det være et pristillegg til ovenstående. På enkelte tider av året kan det dessuten være kampanjepriser på flybilletter, hvor flybillettene kan være billigere og prisen dermed reduseres. Det tas forbehold for valutakursendringer og utsolgte hoteller og fly.
 
Blixen Tours tilstreber alltid å fullføre reisen i henhold til programmet, men det kan pga. værmessige forhold og praktiske omstendigheter være nødvendig å gjennomføre reisen annerledes enn oppgitt.