Rundreise beskrivelse Tanzania safari

Tanzanias høydepunkter — Serengeti sletten, Tarangire & Ngorongoro krateret

Tanzanias høydepunkter — Serengeti sletten, Tarangire & Ngorongoro krateret

Safari i Tanzania er en opplevelse du aldri glemmer. Landet gjemmer på noen av de største og mest berømte naturreservatene i Afrika. De er hjemsted for vakre antiloper, giraffer, sebraer, krokodiller, flodhester, tusenvis av fugler - og for de ettertraktede ”Big Five” - nesehornet, elefanten, løven, leoparden og bøffelen.
 
På denne reisen skal du oppleve Tarangire nasjonalpark, som er oversett av mange, til tross for parkens rike dyreliv. Deretter venter enda et overflødighetshorn av dyreliv i Ngorongoro krateret og dets bakker, hvor også det stolte masaifolket lar kveget gresse. Safarien slutter ved Serengeti-sletten, hvor enorme flokke av sebraer, gnuer og gaseller hvert eneste år drar på en tusen kilometer lang vandring til nye gressletter.
 
Tre vidt forskjellige safari- & nasjonalparker i Tanzania, som alle byr på uforglemmelige safariopplevelser.
 
Store reiseopplevelser handler ofte om små detaljer, så etter en lang dag med spennende safari, kan dere slappe av i velvalgte og hyggelige camper, hvor dere sover i trygge og komfortable telt eller hytter. Her serveres deilig mat, og kvelden avsluttes ved bålet under en stjerneklar nattehimmel og skravler om dagens mange opplevelser.
 
Gjør klar til ditt livs safari-eventyr!
Reisebeskrivelse Serengeti, Tarangire & Ngorongoro krateret Full beskrivelse
Opphold Lokasjon Innkvartering
Dag 1
Norge — Arusha, Tanzania
Arusha Coffee Lodge
Arusha Coffee Lodge
Dere reiser fra Norge, normalt om morgenen, til Kilimanjaro flyplass i Tanzania.
 
 
Ved ankomst til Kilimanjaro flyplass om kvelden ordnes innreiseformalitetene, og etterpå blir dere møtt av deres sjåfør. Det kjøres en god en time til deres hotell i utkanten av safarihovedstaden Arusha omgitt av kaffeplantasjer.
Overnatting
1 natt, Arusha Coffee Lodge
Måltider
Frokost
Dag 2-3
Tarangire National Park
Kuro Tarangire
Kuro Tarangire
Etter frokost på lodgen blir dere kjørt til flyplassen hvor dere flyr gode 20 minutter mot sørvest til Tarangire nasjonalpark.
 
Ved flystripen blir dere hentet av guiden deres og dere kjøres til campen gjennom parken, på veien er det gode sjanser for å se dyr.
 
Dere tilbringer 2 netter i Kuro Tarangire, som består av  bare 6 telt og et fellesområde med lounge, bar, spiseområde og en veranda, hvor det ofte kan ses elefanter i området. Kuru Tarangire ligger sentralt i parken, et område hvor det ikke kommer så mange turister.
 
Under oppholdet kjører dere safari i firehjulstrekker i de tidlige morgentimene og igjen i de sene ettermiddagstimene. I tillegg er det inkludert en safari etter mørkets frembrudd og en guidet gåtur. Den guidede gåturen er en fantastisk og annerledes opplevelse, ikke anstrengende, men spennende og med fokus på dyrespor og flora.
 
Dyrelivet i Tarangire er variert og både løver, leoparder og ikke minst elefanter kan finnes i området.
Overnatting
2 netter, Kuro Tarangire
Måltider
Fullpensjon, utvalgte drikkevarer & vaskeri inkludert
Dag 4
Ngorongoro Crater
Entamanu Ngorongoro
Entamanu Ngorongoro
Etter safari og frokost i campen, tar dere avskjed med Kuro og Tarangire. Dere flyr fra Tarangire med 15 minutters flytur til Manyara flystripe. Herfra kjøres dere gjennom varierte og vakre landskap og landsbyer.
 
Når dere nærmer dere selve Ngorongoro krateret, er dere kommet opp i høyden hvor skyene kan henge lavt og regnskogen grenser helt opp til veien.
 
Ved ankomst til kraterkanten er det tid til et kort fotostop før dere fortsetter kjøreturen mot campen.
 
Dere er fremme i campen til sen lunsj hvor dere kan betrakte den spektakulære utsikten over krateret og den vakre naturen.
 
På ettermiddagen kan dere besøke en Masai Boma (landsby) og komme på en kort guidet gåtur i området eller bare velge å slappe av i de naturskjønne omgivelsene.
Overnatting
1 natt, Entamanu Ngorongoro
Måltider
Fullpensjon, utvalgte drikkevarer & vaskeri inkludert.
Dag 5
Ngorongoro Crater
Entamanu Ngorongoro
Entamanu Ngorongoro
I dag skal dere på safari i selve Ngorongoro krateret. Dere starter dagen tidlig for å komme så tidlig som mulig ned i krateret, før det senere på morgenen kommer flere biler.
 
Skal man nevne et sted i Afrika hvor det er best å se storvilt, så må det være dette stedet. Det cirka 20 kilometer brede krateret huser rundt 30.000 dyr, deriblant ”Big five” elefant, nesehorn, bøffel, løve og leopard. Det er tilsynelatende en åpen og overskuelig flate i bunnen av krateret, men ser man nærmere etter er det både sump med siv, små kløfter, vannhull og skoger som åpenbarer seg. Gamle elefanter med store støttenner tilbringer deres siste år i krateret, i vannhullene ligger store grupper av flodhester og i skogene kan man være heldig å se de folkesky leopardene.
 
Lunsjen i dag er piknik i krateret og etter en spennende safari kjører dere tilbake til campen, hvor dere kan nyte den fantastiske utsikten og solnedgangen.
Overnatting
1 natt, Entamanu Ngorongoro
Måltider
Fullpensjon, utvalgte drikkevarer & vaskeri inkludert.
Dag 6-8
Serengeti National Park
Lamai Serengeti
Lamai Serengeti
Fra Ngorongoro kjøres dere tilbake til Lake Manyara flystripe.
 
Dere flyr sent på formiddagen, gode 45 minutter til den nordligste delen av Serengeti, et av Afrikas fineste safarireservat. Her tilbringer dere de siste 3 nettene i den fantastiske campen Lamai Serengeti.
 
Lamai ligger i det vakreste området, med en nesten ubeskrivelig utsikt over Serengeti sletten. Lodgen er bygget mellom store stenformasjoner og har bare 8 hus/rom, som er lyse og vennlige med tregulv og murvegger på tre sider og kanvas på siden, som vender mot Serengeti sletten. I fellesområdet er der spisestue, lounge og bar og et basseng.
 
I den nordlige delen av Serengeti, vil det mellom juli og november være mulighet til å oppleve vandringen av gnuene, hvor man kan være heldige å se enorme flokke av de og kanskje også sammen med store flokker av sebraer, men det vil også være mye annet vilt som eksempelvis kattedyrene. Er man der på andre tider av året vil det fortsatt være mye vilt og færre turister.
 
Normalt kjøres safari i de tidlige morgentimene og igjen i de sene ettermiddagstimene, hvor dyrene er mest aktive.
Overnatting
3 netter, Lamai Serengeti
Måltider
Fullpensjon, utvalgte drikkevarer & vaskeri inkludert.
Dag 9
Tanzania — Norge
Hjemreise
Lamai Serengeti
Dere spiser frokost i campen og kjører til flystripen, hvor dere om morgenen flyr tilbake til Kilimanjaro flyplass med ankomst først på ettermiddagen.
 
Fra flyplassen i Kilimanjaro starter flyreisen tilbake til Norge, normalt via Europa.
 
Forleng reisen
Denne reisen kan skreddersys og tilpasses etter akkurat deres ønsker - samt forlenges med f.eks. flere dager på safari eller en avslappende badeferie.
Overnatting
Hjemreise
PRISINDIKASJON Serengeti, Tarangire & Ngorongoro krateret
Pris per person (ved 2 voksne i delt dobbeltrom)
8 NETTER FRA
Periode
Voksen
01.06.24 - 09.06.24
98.695
10.06.24 - 15.06.24
98.995
16.06.24 - 20.06.24
148.395
21.06.24 - 11.07.24
149.195
12.07.24 - 25.09.24
148.095
26.09.24 - 01.10.24
148.395
02.10.24 - 31.10.24
148.095
01.11.24 - 11.12.24
98.695
12.12.24 - 20.12.24
103.995
21.12.24 - 22.12.24
153.495
23.12.24 - 24.12.24
150.895
25.12.24 - 29.12.24
152.095
30.12.24 - 31.12.24
150.895
01.01.25 - 04.01.25
148.395
05.01.25 - 07.01.25
98.995
08.01.25 - 31.01.25
98.695
01.02.25 - 18.02.25
98.995
19.02.25 - 15.03.25
98.695
Skreddersydd reise
Denne reisen kan tilpasses med det antall netter som ønskes - eller kombineres med opphold på andre hoteller og destinasjoner. Ring til en av våre reisespesialister for mer informasjon på telefon 35 900 901 eller skriv til oss via vårt kontaktskjema.
 
Høytider — perioder over jul, nyttår & påske
Dette er de mest etterspurte reiseperiodene i løpet av året, som fører til at flypriser og hotellpriser er vesentlig høyere i de periodene. Det kan dessuten være obligatoriske tillegg for julemiddag/nyttårsmiddag. Kontakt oss for tilbud.
Prisen inkluderer
 • Flybillett Gardermoen – Kilimanjaro flyplass t/r på økonomiklasse
 • Flyskatter og avgifter
 • Privat transport i bil Kilimanjaro flyplass – Arusha Coffee Lodge – Arusha flyplass
 • 1 x overnatting på Arusha Coffee Lodge i Standard Room
  • Inkl. frokost
 • Transport i fly Arusha flyplass – Tarangire – Lake Manyara – Serengeti – Kilimanjaro flyplass. De små flyene opererer litt som en buss med stopp underveis ved andre flystriper, for å ta med andre passasjerer og sette av. Det er tillatt å ta med 15 kg bagasje i alt.
 • Transport som beskrevet i programmet fra flystripen til campen (gjelder i alle 3 campene)
 • 2 x overnattinger i Kuro Tarangire med fullpensjon, utvalgte drikkevarer, safari i firehjulstrekker (kjøres med andre gjester) en safari etter mørkets frembrudd, en safari til fots og vaskeri
 • 2 x overnattinger Entamanu Ngorongoro med fullpensjon, utvalgte drikkevarer, en safari i Ngorongoro krateret (kjøres med andre gjester) besøk i en Masai manyatta, kort guidet gåtur og vaskeri
 • 3 x overnattinger i Lamai Serengeti med fullpensjon, utvalgte drikkevarer, safari i firehjulstrekker (kjøres med andre gjester) & vaskeri
 • Parkentré til de nevnte parkene Tarangire, Ngorongoro og Serengeti
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Tips
 • Vaksinasjoner
Forbehold
De nevnte prisene er basert på de billigste flybillettene og avgiftene til destinasjonen. Er billigste flybillett utsolgt og/eller om avgiftene stiger vil det være et pristillegg til ovenstående. På enkelte tider av året kan det dessuten være kampanjepriser på flybilletter, hvor flybillettene kan være billigere og prisen dermed reduseres. Det tas forbehold for valutakursendringer og utsolgte hoteller og fly.
 
Blixen Tours tilstreber alltid å fullføre reisen i henhold til programmet, men det kan pga. værmessige forhold og praktiske omstendigheter være nødvendig å gjennomføre reisen annerledes enn oppgitt.