Rundreise beskrivelse Safariopplevelser i to naturskjønne parker

Unike naturopplevelser og spennende safari i det sørlige Tanzania

Unike naturopplevelser og spennende safari i det sørlige Tanzania

Bli med oss på en eventyrlig safarireise til det sørlige Tanzania. Denne reisen tar deg til Ruaha National Park, som er kjent for sitt rike dyreliv, og videre til den endeløse villmarken i Nyerere National Park, tidligere kjent som Selous Game Reserve. Du får være med på en rekke safariturer med firehjulstrekk, til fots og med båt - og så får du muligheten til å få den ultimate naturopplevelsen med en natt i "fly-camping", der du overnatter ute i det fri under stjernene, sovner til lyden av naturen og våkner sammen med bushen når de første solstrålene titter frem i horisonten. Det er virkelig safari, natur og frihet på sitt beste.
 
På den første delen av reisen bor dere i en ekte bushcamp, hvor dere har de mest nødvendige fasilitetene og hvor den idylliske og autentiske atmosfæren virkelig er skrudd opp et hakk - og hvor det er fantastisk fred og ro. På den siste delen av reisen bor dere på en koselig lodge der naturen bokstavelig talt ligger rett utenfor døren.
 
Reisen blir fylt med fantastiske safariopplevelser, og i tillegg kan du glede deg til å se den fantastiske Stiegler's Gorge, piknik på en sandbank, nyte solnedganger i bushen, hygge deg rundt bålet, ta et bad i varme kilder, fiske tigerfisk og kanskje klemme et baobabtre.
Mulighet for avreise når som helst, året rundt. Denne reiseruten kan tilpasses etter dine ønsker.
De to lodgene er stengt fra mars til mai.
Reisebeskrivelse På safarieventyr i det sydlige Tanzania Full beskrivelse
Opphold Lokasjon Innkvartering
Dag 1
Fra Dar es Salaam til Ruaha nasjonalpark
Kigelia Ruaha Camp
Kigelia Ruaha
Velkommen til Afrika og til safarieventyret ditt i det sørlige Tanzania! Denne morgenen flyr dere fra Dar es Salaam til Msembe Airstrip i Ruaha nasjonalpark. Umiddelbart etter ankomst blir dere kjørt til Kigelia Ruaha Camp, der dere får servert en deilig lunsj.
 
Kigelia Ruaha Camp er en liten, koselig og diskré bushcamp som ligger midt i området med den høyeste konsentrasjonen av dyreliv. Her finner du seks lerretstelt og ett familietelt som er innredet i ekte safaristil - det vil si veldig enkelt. Her er det dobbeltseng, toalett med spyling og en ekte "safaridusj med bøtte". Her kan du slappe av etter de mange spennende safariturene som har fått pulsen din til å stige av ren spenning. Nyt stillheten, fuglene som plasker i fuglebadet, de vakre omgivelsene og dyrene som beiter fredelig på savannen. Det er ingenting som forstyrrer roen - ikke annet enn en flokk elefanter som kanskje kommer innom leiren.. 
 
Etter lunsj kan dere pakke ut og friske dere opp før dere drar ut på den første safarituren på ettermiddagen, som vil gi dere en forsmak på hva de neste dagene i denne vakre nasjonalparken vil bringe. Etter turen kan dere slappe av, ta en dusj, nyte en drink ved peisen og se frem til en deilig treretters middag.
Overnatting
3 netter, Kigelia Ruaha Camp
Måltider
Helpensjon og utvalgte drikkevarer
Dag 2
Safarioplevelser i Ruaha nasjonalpark
Kigelia Ruaha Camp
Kigelia Ruaha
Du kan aldri få nok safari - spesielt ikke i en så dyr park som Ruaha. Parken er nesten 50 prosent større enn Serengeti, men har bare en tiendedel så mange besøkende. Dagen byr på safarikjøring om morgenen når bushen og dyrene våkner, og igjen om ettermiddagen når solens siste stråler farger savannen oransjerød.
 
Idet du setter deg til rette i firehjulstrekkeren, bevæpnet med kamera og solbriller, kjenner du forventningen og spenningen boble inni deg. Ingen vet hva akkurat denne turen vil bringe. Blir det en rolig tur der du får perfekte bilder av sebraer, gnuer, giraffer og antiloper som beiter fredelig? Vil du se nyfødte kalver som dier hos mammaen sin mens resten av flokken holder et våkent øye med rovdyr? Eller kanskje du vil oppleve en intens jakt der løver eller geparder sniker seg inn på byttet sitt? Uansett hva som skjer, vil opplevelsen garantert bli uforglemmelig, for det er alltid noe å bli imponert, fascinert eller rørt av på en safaritur.
 
Før, mellom og etter safarien kan du slappe av i campen og glede deg til neste tur, spise god mat, hvile i teltet eller skue ut over savannen med en kopp kaffe eller en kjølig drink i hånden.
Overnatting
Kigelia Ruaha Camp
Måltider
Helpensjon og utvalgte drikkevarer
Dag 3
Mer safari - og hva med å klemme et baobabtre?
Kigelia Ruaha Camp
Kigelia Ruaha
Den siste dagen i Ruaha nasjonalpark vil selvfølgelig bli brukt på flere uforglemmelige opplevelser. 
 
Landskapet og dyrelivet i Ruaha er variert og dramatisk. Her er det åpne sletter med baobabtrær, elver der dyrene kommer for å drikke og krokodillene slapper av ved bredden, flokker av beitedyr og vakre fugler som letter og lander i flokk.
 
De gigantiske baobabtrærne er verdt å bruke litt ekstra tid på. Trærne er fascinerende og livsviktige for mange dyr - og de har vært svært nyttige for menneskene opp gjennom historien. Trestammene kan lagre store mengder vann, og det er derfor elefanter, eland antiloper og andre dyr tygger på barken i den tørre årstiden. Bavianer, vortesvin og mange andre dyr spiser frøene fra treet, veverfugler hekker i de store greinene, og låveugler og hornfugler sover i de mange hullene og fordypningene i treet. Etter hvert som baobabtrærne eldes, blir de hule innvendig, og både mennesker og dyr har hatt nytte av dette. Menneskene har brukt de hule trærne som fengsler, postkontorer, buskestengsler og andre kreative ting, mens utallige reptiler, insekter og flaggermus bruker treet som hjem - og det skal være et veldig godt tre å klemme, siden formen er veldig menneskelignende.. 
Overnatting
Kigelia Ruaha Camp
Måltider
Helpensjon og utvalgte drikkevarer
Dag 4
Ankomst til Nyerere N.P. og naturskjønn båttur
Sand Rivers Nyerere
Etter frokost er det på tide å ta farvel med Ruaha nasjonalpark og kjøre til flystripa hvor et safarifly tar dere til Nyerere, tidligere kjent som Selous nasjonalpark. Dere får en varm velkomst så snart dere lander på Kiba Airstrip, og etter en kort kjøretur ankommer dere leiren deres, Sand Rivers Nyerere. Her får dere servert en deilig lunsj med utsikt over elven, og etterpå kan dere pakke ut og slappe av på rommet deres.
 
Sand Rivers Nyerere ligger nesten ved bredden av Rufiji-elven med den ene siden åpen mot elven. Dette betyr at du har flott utsikt nesten uansett hvor du befinner deg i leiren. Det er 5 rom ved elvebredden med eget bad, åpen front og panoramautsikt over elven, og de har gjort sitt ytterste for å bringe naturen innendørs slik at du kan nyte det naturlige lyset, den kjølige brisen og lydene fra naturen.
 
På ettermiddagen serveres det te og kake før det er tid for å gå om bord i en liten båt og nyte en rolig tur oppover elven - en fin kontrast til de siste dagenes safari med firehjulstrekkere. Når solen begynner å gå ned, returnerer båten til leiren, der dere har tid til å ta en svalende sundowner før middagen serveres.
Overnatting
4 netter, Sand Rivers Nyerere
Måltider
Helpensjon og utvalgte drikkevarer
Dag 5
Heldagssafari, bad i varme kilder og frokostpicnic
Sand Rivers Nyerere
Sand Rivers Nyerere
Dagen starter med en deilig frokost, og deretter venter en hel dag med spennende safariopplevelser i det 11 millioner hektar store området med bush, skog, åser og gressletter, der den mektige Rufiji-elven, Tanzanias største elv, slynger seg gjennom landskapet. Parken huser et utrolig rikt dyreliv, og alle Afrikas ikoniske dyr kan sees her.
 
Kjøreturen tar dere både på den åpne savannen og langs elven - og hvis guiden oppdager ferske spor, går dere ut av bilen og følger dem til fots. Lunsjen nytes ved et naturlig varmtvannsområde der dere kan ta en dukkert mens dere forbereder en herlig piknik.
 
Deretter setter dere kursen hjemover mens dere fortsetter å holde utkikk etter dyrelivet. Tilbake i leiren kan du nyte en dusj og eventuelt en drink i baren før du avslutter dagen med en ny middag og en god samtale før du trekker deg tilbake til bushens mange lyder, som den søteste vuggesang.
Overnatting
Sand Rivers Nyerere
Måltider
Helpensjon og utvalgte drikkevarer
Dag 6
Båttur til Stiegler´s Gorge og Fly Camping
Sand Rivers Nyerere
Sand Rivers Nyerere
Morgenen starter med nok en båttur opp Rufiji-elven til den vakre Stiegler's Gorge, der det serveres piknikfrokost på en sandbanke med utsikt over dette fantastiske landskapet. Etter frokosten kan du gå en tur eller kaste snøret i vannet og fiske etter tigerfisk.
 
Stiegler's Gorge er rundt 8 kilometer lang, 50 meter bred og 100 meter dyp fra det høyeste punktet til vannoverflaten. Området er hjemsted for krokodiller, som av og til må fjernes fra en sandbanke for å sette opp en piknikplass, og det er rikelig med fugler og aper. På turen til juvet kan du ofte se elefanter, antiloper og andre dyr som drikker på bredden.  
 
Etter lunsj drar dere tilbake til leiren, hvor dere kan slappe av eller ta en dukkert i bassenget før tetid. Deretter er det tid for å snøre på seg skoene og nyte en herlig spasertur til et fantastisk sted ved innsjøen der dere skal overnatte. Du har mulighet til å prøve "fly-camping", som betyr at du slår leir for natten ute i det fri for å få den ultimate naturopplevelsen. Leirbål tennes, og bøttevisere henges opp i trærne. Komfortable sengeruller og myggnett blir slengt opp mellom grenene, slik at du kan sovne under den afrikanske stjernehimmelen. Her serveres kjølige solnedganger og en deilig treretters meny. Det er en ubeskrivelig opplevelse som du aldri vil glemme (valgfritt).
Overnatting
Sand Rivers Nyerere
Måltider
Helpensjon og utvalgte drikkevarer
Dag 7
Lake Tagalala og sundowner
Sand Rivers Nyerere
Sand Rivers Nyerere - flycamping
Hvis dere bor på "fly-camping", starter dagen med en campfrokost i det fri, som serveres på lodgen som vanlig. Deretter drar dere på morgensafari i området rundt Lake Tagalala, der dere nok en gang får oppleve det rike dyrelivet, men også det fantastiske fuglelivet som finnes her.
 
Tilbake i leiren serveres lunsj før dere drar ut på en ettermiddagssafari til et perfekt sted i bushen der dere kan ta solnedgangen. Mens du får servert en kjølig drink, kan du nyte naturen og stillheten i bushen med de siste solstrålene og de nattaktive dyrene som begynner å dukke opp.
Overnatting
Sand Rivers Nyerere
Måltider
Helpensjon og utvalgte drikkevarer.
Dag 8
Nyerere
Hjemrejsedag
Sand Rivers Nyerere
Så er dagen kommet da eventyret i Sør-Tanzania tar slutt, og dere må reise hjem til Norge - eller begi dere ut på nye eventyr, for eksempel en strandferie på Zanzibar. Men først nyter du frokosten mens solen står opp, og deretter blir du kjørt til Kiba Airstrip, hvorfra du flyr til Dar es Salaam - og derfra videre ut i verden.
Overnatting
Hjemrejsedag
Måltider
PRISINDIKASJON På safarieventyr i det sydlige Tanzania
Pris per person (ved 2 voksne i delt dobbeltrom)
Skreddersydd reise
Denne reisen kan tilpasses med det antall netter som ønskes - eller kombineres med opphold på andre hoteller og destinasjoner. Ring til en av våre reisespesialister for mer informasjon på telefon 35 900 901 eller skriv til oss via vårt kontaktskjema.
 
Høytider — perioder over jul, nyttår & påske
Dette er de mest etterspurte reiseperiodene i løpet av året, som fører til at flypriser og hotellpriser er vesentlig høyere i de periodene. Det kan dessuten være obligatoriske tillegg for julemiddag/nyttårsmiddag. Kontakt oss for tilbud.
Prisen inkluderer
 • Flybillett Oslo – Dar es Salaam t/r med flybytte underveis på økonomiklasse
 • 3 x overnattinger Kigelia Ruaha med helpensjon, utvalgte drikkevarer, klesvask og safari i privat firehjulstrekker eller til fots (avhengig av gresshøyde og fra 12 år) samt 1 x privat safari etter mørkets frembrudd
 • 3 x overnattinger Sand Rivers Nyerere med helpensjon, utvalgte drikkevarer, klesvask og safari i privat firehjulstrekker eller til fots (fra 12 år) og båtturer 
 • 1 x overnatting Sand Rivers Nyere Fly Camping (kan velges bort i stedet for overnatting Sand Rivers)
 • Transport i fly Dar es Salaam - Ruaha - Nyerere - Dar es Salaam. De små flyene fungerer litt som en buss, og stopper underveis på andre landingsbaner for å plukke opp og sette av andre passasjerer.  Du har lov til å ha med deg 15 kg bagasje totalt.
 • Transport i privat firehjulstrekker fra landingsbane til camp t/r
 • Parkentré til Ruaha og Nyerere National Park
 • Flyskatter
Prisen inkluderer ikke
 • Avbestillingsforsikring
 • Reiseforsikring
 • Tips
 • Vaksinasjoner
Forbehold
De nevnte prisene er basert på de billigste flybillettene og avgiftene til destinasjonen. Er billigste flybillett utsolgt og/eller om avgiftene stiger vil det være et pristillegg til ovenstående. På enkelte tider av året kan det dessuten være kampanjepriser på flybilletter, hvor flybillettene kan være billigere og prisen dermed reduseres. Det tas forbehold for valutakursendringer og utsolgte hoteller og fly.
 
Blixen Tours tilstreber alltid å fullføre reisen i henhold til programmet, men det kan pga. værmessige forhold og praktiske omstendigheter være nødvendig å gjennomføre reisen annerledes enn oppgitt.